Vår idégrupp

SeniorNet Botkyrkas idégrupp har högt i tak och bollar ständigt nya idéer om kommande program och aktiviteter

I nuläget ser vi att våra fredagsträffar i Tullinge och Hallunda är viktiga både för att sprida kunskap och få en dialog om vilka behov som finns.
Vad är intressant för dig?
Vad vill du ha hjälp med? Vilka frågor vill du ha svar på?

Här är ett urval av några idéer som kan ”paketeras” och genomföras under hösten 2017
  • e-Hälsa – hur kan jag via en smartphone eller surfplatta sköta min hälsa från hemmet?
  • Rädd för datorer – hur blir jag av med datorskräcken?
  • Underhållning på datorn
  • YouTube, göra egna filmer, SVT play, öppet arkiv, flygrutter och båtrutter
  • Skriva böcker/berättelser – vilka enkla hjälpmedel/arkiv finns att tillgå?
  • Använda  Google för att få en större reseupplevelse. En bra research via sökmotorn (innan), Maps/Earth/Photo (under resan), Docs och YouTube (vid hemkomsten).
  • Skapa webbsidor
  • 3 D skrivare – hur kan jag lära mig att tillverka olika praktiska, konstnärliga, ”matnyttiga” saker med hjälp av den nya tekniken?
Vi välkomnar alla dina förslag, synpunkter och nya uppslag.

Skicka dina förslag till kansliet: seniornetbotkyrka@hotmail.com

För idégruppen Gunilla Sätterberg