Synpunkter

TREVLIGA KOMMENTARER

"Botkyrka är en avundsvärd förening! Där finns STOR samarbetsvilja, kompetens och kunskap".
Ordförande i en av Stockholms klubbar.

Temat på fredagsträffarna i slutet av mars var banktjänster, mobilt ID och Forex. När programmet hölls i Tullinge den 24 mars 2017 fick vi följande kommentar.

- Bengt Gulin höll en strålande genomgång om fördelar och problem kring bank- och- postrelaterade datatjänster, inför fullsatt hus,  med ovanligt aktiv publik som kom med många frågor och tips, säger Allan Lindqvist, en av besökarna på fredagsträffen.

Temat på fredagsträffarna i april är sociala medier. Några kommentarer från Tullinge den 21 april 2017.

- Sune, du är mycket snyggare i verkligheten, säger en av besökarna (när den tecknade figuren syns på skärmen eftersom Sune inte lagt in någon egen bild).

- Folk som har Windows 7 får inte vara med i SeniorNet, säger Sune Nilsson. Alla skrattar gott!

Några äldre citat:

"Jag tror att det finns en marknad i världen för kanske fem datorer. Thomas Watson, IBMs styrelseordföranden 1943.

"Datorer behöver i framtiden inte väga mer än 1.5 ton". Popular Mechanics, 1949.

Internet är en fluga som kanske blåser förbi. "Jag tror inte att folk i längden kommer att vilja ägna så mycket tid, som det faktiskt tar, åt att surfa på nätet". Ines Uusman, 1996, IT-ansvarig minister.

"Internet är som ett vykort. Det betyder att jag inte vill kommunicera något över internet som jag inte skulle ha skrivit på ett vykort". Gisle Hannemyr 2013.

"Den stora faran är inte att datorerna ska börja tänka som människor, utan att människorna ska börja tänka som datorer". Sydney Harris.