SeniorNet i medierna - historiaKampanj för ökad digital delaktighet


Över en miljon människor i Sverige använder inte internet, vilket innebär att många står utanför den digitala gemenskapen. Digidel-kampanjen har pågått sedan 2011 med syfte att öka den digitala delaktigheten och att få fler att använda nätet. Botkyrka kommun och SeniorNet Botkyrka har haft ett stort engagemang i detta projekt, som uppmärksammats och belönats med flera priser.
  • Digidel Botkyrka vinnare bland 71 bidrag, där Marie-Jean Simon, projektledare för Digidel Botkyrka tillsammans med Kurt Lundström, representant för SeniorNet Botkyrka, tog emot priset som tilldelats Digidelkampanjen inom Botkyrka
  • I tävlingen Årets modernaste pensionär gick Specialpriset till Christina Ternström Frostegren - alias Pektankten - som också är styrelseledamot i SeniorNet Botkyrka
    Läs även artikeln i tidningen Mitti Botkyrka-Salem
    Se programmet  i Godmorgon Sverige från den 10 juli 2013, där  Berthel Nordström och Christina Ternström Frostegren intervjuas om hur de använder modern teknik.
    (hösten-13)

Botkyrkas seniorer bryter digital tystnad
Allt fler tjänster sköts med hjälp av datorer. En hel generation har redan hunnit växa upp med dess möjligheter, men grupp som hamnat lite i kläm är pensionärerna. För dessa är dock hjälpen aldrig särskilt långt borta. Sedan flera år finns nämligen SeniorNet som håller kurser på ett stort antal platser runt om i Sverige. Och så även i Botkyrka. En av dem som är med och driver verksamheten framåt är Sten Rissler, sedan nio år pensionerad ingenjör med ett förflutet på högteknologiska Siemens-Elema.
Läs hela artikeln på Botkyrka Stadsnät
(okt-13)


SeniorNet Botkyrka
berättar om sin delaktighet och sina aktiviteter i Digidel. Se videoklippen på YouTube.

(april-13)Lätt som en plätt med platta


Tidningen Södra Sidan Deltog i Upptaktsmötet på Loftet den 21 september 2012.
Resultat blev en artikel med information om SeniorNet Botkyrka.
>> Läs artikeln
(sep-12)


I Pejl nr 3 år 2012
finns sidan 3 en artikel om PekPlattePensionärerna.
Läs mer om Botkyrkas seniorer som nu tar del av den nya tekniken.

(sep-12)


IT-ministern berättar om SeniorNet Botkyrkas projekt

IT-minister Anna-Karin Hatt berättar om SeniorNet Botkyrka i sin blogg
”Det finns oändligt många frivilliga som jobbar hårt för att öka den digitala delaktigheten, och som verkligen gör det på fantastiskt kreativa sätt. Några av dem finns i SeniorNet Botkyrka där man nyss startat projektet PPP – ”PekPlattePensionärerna”.

Läs mer om IT-ministerns uttalande

(april-12)

I lokaltidningen Mitti-i Botkyrka Salem den 22 mars 2011finns artikeln Datakurser för äldre......
Läs mer i pdf-filen, som finns som Bilaga längst ned på denna sida.
(mars-11)


I ett samarbete med PRO, har vi i juni 2011 fått en helsida i deras tidning till medlemmarna. Bra "reklam" för SeniorNet Botkyrka och våra aktiviteter.
Läs mer i pdf-filen längst ned på sidan
(maj-11)
Välkommen till Botkyrka Stadsnät och utbyggnaden av det digitala nätet i Botkyrka

För en 20-åring är internet lika självklart, som att solen går upp på morgonen och ned på kvällen. Men för den äldre generationen är det inte lika självklart och många är rädda för den datoriserade världen och kanske även har ett motstånd mot allt vad teknik heter.

Nu finns möjlighet att för alla att "komma ut på nätet" och ta del av internets alla möjligheter Läs mer i nyhetsbrevet från Botkyrka Stadsnät

>> Läs också om Botkyrka Stadsnät, som är ett helägt dotterbolag till Botkyrkabyggen. Botkyrka Stadsnät ansvarar för nätet och samarbetar med Quadracom Networks som erbjuder internetkontakt med ett flertal leverantörer.
(jan-11)Läs reportaget från lokaltidningen Södra Sidan, som skrivit ett en artikel om SeniorNet Botkyrkas Fredagsträffar.

(mars-10)

Ċ
SeniorNet Botkyrka,
29 mars 2010 05:51