Pubträff‎ > ‎

PUB-träff 18 maj 2017

PUB-träff 18 maj 2017 med tema: e-hälsa, äldreomsorg 


Det är fullsatt i Seniorhuset i Tumba när Tuva Lund, ordförande i vård- och omsorgsnämnden berättar och svarar på frågor om e-hälsa i kommunen.

Hon ger inledningsvis exempel på ny teknik som självgående toaletter, duschautomater, hårtvättsrobotar, GPS på dementa, EEG och EKG på mobilen med mera. 


Tova Lund menar att digitaliseringen inom vård och omsorg öppnar för frihet för individen, underlättar för en bättre vård och förenklar kommunikationen. Hon tillstår dock att Botkyrka inte ligger så väl framme när det gäller digitaliseringen inom området. 


- Det finns en ambition att det ska bli bättre men det är svårt att veta vad vi ska satsa på eftersom det finns oändliga möjligheter, säger hon.

Botkyrka näst sämst på hemtjänst

På frågan om hur kommunen agerar mot bakgrund av att Botkyrkas hemtjänst är näst sämst i landet (2016 års rapport från SKL hamnar Botkyrka på plats 288 av 289), svarar Tova Lund att vi tar frågan på högsta allvar. 

- Vi har gjort en en genomlysning och det finns en handlingsplan med 52 olika åtgärder som ska genomföras, säger hon.

Tova Lund hoppas nå 90 procents nöjdhet inom fyra år jämfört med nuvarande 70 procent. Hon är dock inte nöjd förrän alla äldre känner sig trygga med hemtjänsten. 

- Kommunen har bland annat avsatt 11 miljoner kronor i för en timmes extra omsorgstid per månad som den äldre får bestämma över själv, fortsätter hon.

Med på mötet är även Pamela Olave, IT-samordnare och Emilia Wikström Melinpolitisk sekreterare i Botkyrka kommun.

Förslag till förbättringar

Tuva Lund avslutar med att hon välkomnar alla frågor till vård- och omsorgsnämnden och tar gärna emot förslag om viktiga satsningar och förbättringar.    till vård- och omsorgsnämnden. 
Ta del av presentationen: E-hälsa i Botkyrka kommun,18 maj 2017, Tuva Lund. 

Anders Magnusson, SPF, och Krister Carlsson, SNB, håller ihop hela programmet och presenterar även vad e-hälsobegreppet innebär. 

Program, PUB-träffen 18 maj 2017

Läs även anteckningar från den tidigare PUB-träffen den 16 mars 2017 på temat - e-hälsa och äldreomsorg.


Arrangör: PRO, SeniorNet Botkyrka och SPF, lokal: Seniorhuset, Grödingevägen 2, Tumba.

18 maj 2017/BS

Comments