Seniorhuset‎ > ‎

Mer om Seniorhuset

Huset byggdes i början på 1920-talet som kontor till Sörmlands Enskilda Bank, som bedrev sin bankverksamhet där fram till 1945, då dåvarande Skandinaviska banken övertog Sörmlands Enskilda Bank. Skandinavska banken behöll sin bankverksamhet i huset fram till 1970, då banken flyttade till Tumba Centrum.

Kommunen tog över ägandet av huset och hyrde ut till ABF i Botkyrka mellan 1972 - 2008. År 2009 bildades en projektgrupp för att bygga om huset till en mötesplats för Botkyrkas seniorer. Kommunen anlitade AIX Arkitekter, som format ombyggnaden på ett varsamt sätt, för att ge plats åt den kommande seniorverksamheten i Tumba.

PRO disponerar hela nedervåningen och på övervåningen har SPF och SeniorNet Botkyrka sina kanslier. På övervåningen har SeniorNet också en fullt utrustad datorsal för sin kursverksamhet. Tanken är att erbjuda Botkyrkas seniorer ett stort utbud av olika aktiviteter.