Minnesant 2015-03-20 i Tullinge

Fredagsträff Tullinge 20 mars 2015 kl 10.00 - 12.00
Antal deltagare 20 personer.

Lars Sjölund hälsade alla välkomna och överlämnade till Owe Eriksson.

Owe började med några Zetterlundare,  dvs en del roliga berättelser och sportgrodor som uppstått genom Rolf Zetterlund tidigare fotbollsspelare och tränare för IK Brage.

Botkyrka i namn och bild
Owe
berättade om många olika ortsnamn i Botkyrka hur de uppstått och var de kommer ifrån. Ändelsen -inge, som  bl a finns i Tullinge syftar på dem som bor där och tull betyder höjd.

Torpet Lugnet i Hallunda ägs av Botkyrka kommun och förvaltas av föreningen Torpet Lugnet. Föreningen arrangerar lämpliga aktiviteter för föreningens medlemmar. Café Lugnet är öppet 10-14 måndag till torsdag i de flesta veckor. För mer information och medlemskap  www.torpetlugnet.se

- Hågelby – LM Ericsson
    - Lida
    - Norsborgs gård
    - Slagsta - tegeltillverkning
    - Sturehof slott ägs av Stockholms stad
    - Och många fler platser. Owe undersöker om materialet kan länkas för att de som vill veta mer ska kunna läsa själva.

Owe avslutade med roliga skyltar i text och bild.

Om någon vill ha kontakt med Owe och få hans material eller har några frågor är hans mailadress owe@erkonsult.com.

Boken Vägnamnen i Botkyrka delades ut till dem som ville och den kan erhållas gratis på Tullinges Medborgarkontor.

Vid pennan

Britt